I Love Science – Micro-Folie & Fablab’ke

Maak kennis met kinetische kunst! Bouw mee aan evenwichtsmechanismen van verschillende grootte en probeer ze te manipuleren. Begrijp elk wetenschappelijk proces dat kunstenaars gebruiken om hun beelden te maken. Als extraatje kan je meedoen met een tijdelijk groepswerk waar augmented reality in is verwerkt.

Praktische info :

Plaats :
Tour & Taxis, Sheds 1 en 2 – Havenlaan 86c B-1000 Brussel (ingang tussen de Shed 2 en het Koninklijk Pakhuis) en Picardstraat 3-1000 Brussel (ingang Circusschool/Ecole de Cirque)
Openingstijden :
Vrijdag 14 oktober 2022 van 9 tot 16 uur (Scholendag)
Zaterdag 15 oktober 2022, van 10 tot 18 uur  
Zondag 16 oktober 2022 van 10 tot 18 uur 
Prijs :
Gratis festival, toegankelijk voor iedereen

Volledige programma :

·       Animatie 1 – Didactische ingang

In de eerste zone kom je te weten welke krachten er aan het werk zijn bij evenwicht. Dat gebeurt aan de hand van manipuleerbare systemen als kranen en hefbomen.  Je ziet er ook kunstwerken die gebruikmaken van deze principes. Die komen uit de Micro-Foliecollectie.  

FR /vanaf 8 jaar/ doorlopend (5 min.) 

·       Animatie 2 – Praktische workshop

Verken de kunst van het evenwicht in de tweede zone. Daar kom je terecht in een ruimte die iets wegheeft van een creatief atelier en een plek voor prototyping. Ga de uitdaging aan met een van de stukken die je kan gebruiken (hardware, lasergesneden stukken, veren, touwen, 3D-geprinte stukken…). Je mag je eigen creaties mee naar huis nemen. 

FR / vanaf 8 jaar / doorlopend (10 min.) 

·       Animatie 3 – Groepsinstallatie 

In de laatste zone is er een installatie die iedereen kan zien. Het gaat om een collectief beeldhouwwerk. Dat is samengesteld uit heel grotemechanica waar ze mee aan de slag zijn gegaan in het fablab. Elke deelnemer vult de groepsinstallatie aan. Je ziet het object bewegen via een augmented reality-systeem dat de bewegingen grafisch bijhoudt. 

FR / vanaf 8 jaar / doorlopend (5 min.)