Lagere school

L1>L3

LETTERSOEP
De mysteries van het schrift in de kunst

Op maat van het kind dat leert lezen en schrijven ontdekken we hoe taal gebruikt wordt in de kunst. Via Mayatekens en kalligrafie in de Koran komen we bij vreemde woorden in een werk van Magritte. Het bezoek eindigt met de creatie van een geheim beeldend alfabet – top secret!

Duur : 1u30

L1>L6

FACES
Ontdek de kunst van het protret – of de selfie

Waarom schilderen kunstenaars anderen of soms zichzelf? Ontdek de portretkunst en ontwikkel een eigen stijl in 10 creatieve uitdagingen. Het bezoek eindigt met een mini-expositie.

Duur : 1u30
Of geniet van een volledige dag vol ontdekking: DIGITAL DAY

L1>L6

ABSTRACT? OH NEE!
De essentie van abstracte kunst

Wat is abstracte kunst? Iets bizars, helemaal niks, wat gekrabbel…? We nemen je mee in deze onbekende wereld om de rijkdom ervan te leren kennen en misschien zelfs wel te appreciëren!

Duur : 1u30

L3>L6

THING
Hoe een object kunst wordt

Van het urinoir van Duchamp tot de ‘One Minute Sculptures’ van Erwin Wurm, een actief bezoek dat de rol van het object in de kunst onderzoekt. Deze activiteit stimuleert een kritische blik, maar zet je ook in beweging om zelf een kunst-object te worden!

Duur : 1u30

L4>L6

HELDEN EN GODINNEN
Duik in de mythologische avonturen via kunst

Kom de beroemde Eurydice helpen, gevangen in het hellevuur van de god Hades. Op je tocht kom je verschillende personages tegen. Je zult uitdagingen moeten oplossen om Eurydice uiteindelijk te kunnen bevrijden. 

Duur : 1u30

À LA CARTE
Bezoek op maat

U wilt een bepaald thema aansnijden door een bezoek aan de collecties van de Micro-Folie. Neem contact met ons op en wij organiseren samen een bezoek op basis van uw verzoek.

>>> neem contact met ons op om uw bezoek te boeken