Digital Day

Een dag van artistieke en technologische ontdekkingen voor kinderen.

Voor schoolgroepen van 5 tot 12 jaar. De dag bestaat uit twee workshops, een in de Micro-Folie, het digitale museum van Molenbeek en de andere in het Fablab’ke – een ruimte voor toegepaste technologie.
In samenwerking met de FABLAB’ke ->> www.fablabke.be

Looptijd: 2 uur in de ochtend en 2 uur in de namiddag Van 9.30 uur tot 14.30 uur.

5 > 8 JAAR – LETTERSOEP
@Micro-Folie
Hoe wordt schrijven in de kunst gebruikt? Kom naar de
van de Maya’s tot de kalligrafieën van de Koran en de raadselachtige woorden van Magritte. Het bezoek eindigt met de creatie van een topgeheim visueel alfabet!

@FABLAB’ke
Na een presentatie van het fablab en zijn digitale machines, zullen we samen een codewiel bouwen waarmee de groep geheime boodschappen kan schrijven… en decoderen!

8> 12 JAARFACES
@Micro-Folie
Waarom portretteren kunstenaars anderen en soms zichzelf? Ontdek de kunst van het portretteren en verken je eigen stijl aan de hand van 10 creatieve uitdagingen. Het bezoek wordt afgesloten met een mini-tentoonstelling.

@FABLAB’ke
Net als moderne sjamanen, creëren en programmeren de kinderen hun virtuele masker. Uit “stukjes” van een portret, een dierenschilderij of een fantasieschilderij “tekenen” zij het portret van een van de facetten van de Natuur, die zowel genereus als verontrustend kan zijn…

11+ – DE KUNST VAN DE LIEFDE

@Micro-Folie
Wat betekent het om lief te hebben? Kunnen we van iemand houden
anders dan onze minnaar? Waarom worden we verliefd?
Al deze vragen sluimeren in ons hoofd, van onze kindertijd tot het einde van ons leven. Waarom bespreken we ze niet openlijk en gebruiken we de rijkdom van deze vraagstelling om kunstwerken te ontdekken?

@FABLAB’ke
Het programmeren van een zelfgenererend gedicht met de natuur als muze is wat deze workshop biedt. Met live weergegevens zullen de haiku’s van de kinderen nooit meer hetzelfde zijn, en vaak grappig.

>>> contacteer ons om uw bezoek te boekenhttps://microfolie.be/index.php/nl/praktische-info/contact-en-reservatie/